Vilket är det Snabbaste sättet att Bränna Fett?

Mat är gott. Det ger en en viss nivå av lycka och tillfredsställelse varje gång man äter sina favoriträtter. Men även om mat är till för att fylla magen, finns det någonting som heter “för mycket” vilket har resulterat i fetma hos en tredjedel av världens befolkning. Vad som är än mer oroväckande är att denna epidemi drabbar både vuxna och barn.

 • Vilket är det snabbaste sättet att bränna fett?
 • Vill du bränna fett och bli friskare?
 • Undrar du hur du kan förändra din kropp?

Läs i så fall vidare…

Det är inte bara matens fel. Även en ohälsosam livsstil, brist på sömn och val av dåliga livsmedel kan vara orsaker till varför du inte längre kommer i jeansen du hade för sex månader sedan.

Men du kan göra något åt detta utan att du behöver riskera hälsan. Läs vidare så ska du få reda på vad som är det bästa sättet att bränna fett utan att hoppa över måltider och svälta dig själv:

1. Viktminskningstillskott

Vill du veta det snabbaste sättet att bränna fett? Alla tips vi nämner i denna artikel är hjälpsamma, men om du vill ha någonting snabbt och effektivt skulle bantningspiller kunna vara din bästa kompis i viktminskningsområdet.

Först och främst, hur fungerar viktminskningstillskott?

De kan ha någon av eller alla följande mekanismer:

 • Minska hungern genom att göra att du känner dig mättare längre
 • Öka kroppens fettförbränningsförmåga för att hjälpa dig bränna fler kalorier
 • Minska absorberingen av näringsämnen så att kroppen får i sig färre kalorier

När det gäller bantningspiller är ingredienserna avgörande. Det finns vissa tillskott som innehåller skadliga, icke testade ingredienser som kan innebära risker för hälsan.

För att du ska kunna vara säker, följer nedan några beprövade och vetenskapligt testade bantningspiller som du kan välja mellan:

 • Koffein – Denna ingrediens har visats kunna öka metabolismen med så mycket som 11 procent och öka fettförbränningen med upp till 29 procent. Det finns även studier som visar att koffein kan leda till en liten viktminskning.
 • Garcinia Cambogia – Denna lilla, gröna frukt hämmar fettproducerande enzymer i kroppen. Den kan också öka serotoninnivåerna i kroppen vilket hjälper minska hunger. Tar man det regelbundet, kan det bidra till en viktminskning på ett kilo utan medföljande bieffekter. Fiber som stannar längre i tarmen bidrar till känslan av mättnad.
 • Glucomannan – Detta är en typ av löslig fiber som när den passerar tarmen ökar mättnadskänslan. Kombinerat med en hälsosam kost kan den hjälpa dig att minska upp till fem kilo på fem veckor. Men var dock beredd på mjuk avföring och uppsvälldhet, vilket är vanliga bieffekter med denna ingrediens.
 • Grönt teextrakt – Inget bantningspiller är komplett utan grönt te. Denna ingrediens ökar noradrenalinet, en typ av hormon som hjälper till att förbränna fett. Den kan också öka fettförbränningsförmågan vilket leder till minskning av fett, speciellt i bukområdet.
 • Orlistat – Detta är ett annat populärt viktminskningstillskott på marknaden. Orlistat är en medicin som hindrar fettet från att brytas ner i magen, vilket gör att du får i dig färre kalorier. Detta hjälper till att öka viktminskningen med tre kilo. Problemet med Orlistat är att det kan ge matsmältningseffekter som lös, oljig avföring och regelbundet pågående tarmrörelser vilka kan vara svåra att kontrollera. Om du tänker ta Orlistat, välj då också en kost låg på fett för att minska sidoeffekterna.

2. Ta Vatten på Allvar

Du har hört det otaliga gånger: “Drick minst åtta glas vatten om dagen”: Det kan vara irriterande men sanningen är att vatten kan göra väldigt mycket om du vill gå ner i vikt.

Enligt en forskningsstudie från 2013 publicerad i American Journal of Clinical Nutrition så kan ett ökat vattenintag ha en viktminskande effekt på kroppen. En annan studie har visat att ett ökat vattenintag till mer än en liter vatten om dagen kan skapa ytterligare ett kilos viktminskning och minskat kroppsmasseindex, eller BMI. Detta är imponerande eftersom deltagarna inte gjorde några andra livsstilsförändringar förutom att dricka mer vatten.

Detta beror på att vatten ökar energin kroppen gör sig av med i viloläge, eller antalet förbrända kalorier. Att dricka vatten innan maten minskar också aptiten.

Här kommer det bästa: vatten är naturligt fritt från kalorier. Vill du ha mera smak kan du lägga i skivor av citron eller lime för att hjälpa dig dricka mer vatten.

3. Lägg till Nyttiga Fetter i Kosten

Under många år har fett framställts som ondsint och gjort många rädda för denna livsmedelsgrupp. Därför är det många som idag talar för en fettfri kost för att det är det “nyttigare valet”.

Sanningen är att fett inte alls är så farligt. Det finns nyttiga fetter som du kan lägga till i kosten som kan hjälpa dig att gå ner i vikt. Det beror på att det tar tid för fett att smältas i magen, vilket gör att du känner dig mättare längre. En studie har också visat att en kost rik på hälsosamma fetter minskar risken för viktökning jämfört med en kost med väldigt lite fett.

Vilka typer av nyttiga fetter bör du lägga till i kosten? Jo, dessa:

 • Olivolja
 • Kokosolja
 • Nötter och frön
 • Avokado

Men bli dock inte alltför exalterad. För mycket fett kan vara skadligt för hälsan, oavsett hur nyttigt det är. Ät nyttiga fetter med måtta för att se positiva effekter i kroppen.

4. Fyll Kroppen med Löslig Fiber

När det gäller fettförbränning, brukar hälsoexperter säga att man ska fylla på med fiber.

Du kanske undrar varför.

Fiber, i synnerhet löslig fiber, absorberar vatten och bildar en mjuk, geléliknande substans. När du äter fiber, arbetar kroppen för att smälta och bryta ned den lösliga fibern, vilket är en process som kallas fermentering. Detta producerar kortkedjiga fettsyror vilka hjälper till att minska på bukfettet.

Som ett resultat:

 • Gör att du känner dig mättare längre
 • Minskar hungern
 • Minskar risken att lägga på sig bukfett
 • Skapar variation bland tarmbakterierna, vilket också minskar risken för bukfett

Nästa gång du ska till affären, se till att du handlar sötpotatis, linfrön, baljväxter, aprikoser, brysselkål och gryner. Dessa är goda källor till fiber som hjälper dig att snabbt bränna fett.

5. Säg Hej till Protein

Att gå ner i vikt handlar inte bara om fiber, frukt och grönsaker. För att bränna mer fett behöver du lägga till protein i din dagliga kost.

Kanske undrar du varför.

Proteinrika livsmedel hjälper till att bevara muskelmassan och ökar ämnesomsättningen under viktminskningen. Enligt en studie publicerad i American Journal of Clinical Nutrition gör protein också så att man känner sig mättare längre, vilket minskar kaloriintaget och hungern, vilket i sin tur leder till viktminskning.

Men välj dock rätt typ av protein. Ägg, kyckling och magert kött är utmärkta källor till protein. Fisk som exempelvis lax bör också vara en del av din dagliga kost. Baljväxter och mejeriprodukter är också bra källor, så se till att du även bunkrar upp med dessa.

6. Få Tillräckligt med Sömn

Hur många timmars sömn får du om nätterna? Får du bara fyra timmar eller mindre varje natt, bli då inte förvånad över ifall din vikt börjar skjuta i höjden.

Sömn är en viktig faktor för metabolismen av glukos och den neuroendokrina funktionen. Detta innebär att dålig sömnkvalitet kan förändra metabola och endokrina funktioner såsom:

 • Sämre tålighet mot glukos
 • Lägre insulinkänslighet
 • Ökat ghrelin, även kallat hungerhormonet
 • En minskning av leptin, eller mättnadshormonet

I enklare termer, sömnbrist gör dig hungrig. Detta bevisas av en studie från 2017 publicerad i European Journal of Clinical Nutrition som visade att personer som inte fick tillräckligt med sömn åt 385 kalorier extra varje dag.

Så se därför till att du siktar på att få minst sju till åtta timmars sömn varje natt. Skapa en sömnrutin som att exempelvis ta ett varmt bad eller lyssna på lugnande musik för att hjälpa dig förbereda kroppen.

7. Lägg till Konditionsträning i Din Dagliga Rutin

Vill du verkligen gå ner i vikt? Svarar du ja, så behöver du se till att du lägger till cardioträning eller konditionsträning till din dagliga rutin.

En studie har visat att konditionsträning hjälper till när man vill bli av med bukfett. Det kan också öka muskelmassan samtidigt som det minskar på kropps- och bukfettet, och midjemåttet.

Löpning, simning och cykling är populär konditionsträning som är effektiv när man vill bränna fett. Men även enklare saker som att ta trapporna istället för att åka hiss, att gå i stället för att ta bussen eller en taxi när du ska några kvarter bort, och att utföra hushållssysslor ger dig tillfällen att röra på dig och gå ner i vikt på samma gång.

8. Glöm inte Styrketräning

Konditionsträning är kungen när det gäller viktminskning. Men underskatta inte effekterna av styrketräning när du vill bränna fett.

Styrketräning bygger muskelmassa och ökar kroppsstyrkan genom att det drar samman musklerna mot ett motstånd. En studie har visat att genom att man tränar styrketräning kan man minska bukfett, det fett som omger organen i magområdet. I kombination med konditionsträning kommer du att få se en märkbar förbättring i din kropp, speciellt kring magen.

Med andra ord, var inte rädd för att lyfta vikter för att bränna fett. Ja, du kommer att bygga muskelmassa, men din kropp kommer att uppskatta det.

Med hjälp av dessa tips, är du nu redo att bränna bort överflödigt fett i kroppen? Du kan, och du kommer att klara av det.