Vilket är det Bästa Sättet att Bränna Fett? – Lab Testat

Världshälsoorganisationen har sagt sitt. Övervikt över hela världen, eller överdriven samling av fett, har nästan tredubblats sedan 1975 – och det är inget att skratta åt. Faktum är att överdriven övervikt kan leda till flera hälsokomplikationer som hjärt-kärlsjukdom eller stroke.

År 2016 fanns det nära två miljarder vuxna som tillhör denna grupp av överviktiga personer, varav 650 miljoner av dem anses vara feta. Skyll på snabbmat, eller hur ofta din granne skickar över godsaker, eller bor du i Sverige där din make älskar dig precis som du är, men att vara på den tyngre sidan av vågen kan helt klart förhindras.

Vad är lösningen? Rutiner med bra kost och motion för att bränna fett, vilket i slutändan leder till viktnedgång. Att bli av med kroppsfett sker inte över en natt – och det här inlägget kommer att leda dig igenom det och berätta allt du behöver veta om hur du bränner fett, från maten du äter till de övningar du behöver införliva i din dagliga rutin för att göra det värt det. 

1. Här det Hälsosamt att Bränna Fett Snabbt?

När du äter kommer glukos och andra sockerarter från maten, särskilt kolhydrater, att vara de första bränslekällorna. Levern kommer att lagra denna glukos i form av glykogen som kommer att släppas i ditt blod för att hålla din kropp igång. När glukosen är uttömd, tar fettet över eller en process som mer populärt kallas för ketos.

Och om man bränner fett fort?

I så fall är det goda nyheter för dig. Det innebär att din kropp lätt kan bränna fett och omvandla mat till en användningsbar energi på snabbaste möjliga sätt. Din kropp slipper även fettceller, vilket gör mitokondrier, muskelceller eller leverceller mindre.

Här är grejen: din hud påverkas också. När du bränner fett och gå ner i vikt, släpper även din hud. Även om huden har förmågan att återgå till sin ursprungliga form, tack vare kollagen, kan snabb viktminskning påverka hudens övergripande egenskaper. Det är därför som du behöver kombinera din kost för att bränna feta tillsammans med motion för att undvika att kompromissa med din hud.

2. Hur Man Bränner Kroppsfett

Att tappa kroppsfett kommer aldrig att vara lätt. Det spelar ingen roll hur hårt du ”tränar”, du kommer alltid att känna att det finns fett som du inte kan bli av med, så du måste därmed träna hårdare. Tydligen är att bränna fett en kombination av flera tekniker som fungerar bäst tillsammans med din kropp och livsstil.

Vad kan du göra för att bränna fett i din kropp? Detta är vad du kan göra:

 • Träna lagom mycket genom att blanda både vikter och konditionsträning. Sedan ökar du gradvis intensiteten när du börjar gå ner i vikt och fett.
 • Börja minska, eller ta helt bort dåliga intag av fett. Och öka ditt intag av bra fetter som du bland annat kan få från mat som är rik på omega-3.
 • Så snart som du kan börja minska intaget av dåliga fetter bör du minska intaget av kolhydrater med mycket stärkelse för att uppnå en mycket mer effektiv fettförbränning. Inkludera mer komplexa kolhydrater i din kost som brunt ris, havre och bönor för att gå ner i vikt snabbt.
 • Inkludera alltid konditionsträning i din träningsrutin. Denna typ av träning är effektiv för att hjälpa dig att bränna fett och gå ner i vikt och samtidigt minska tristessen under dina träningspass. Se till att du tränar konditionsträning på morgonen för att bränna fett mer effektivt.
 • Glöm inte att inkludera träning med vikter i din “Burn Fat” rutin. Vikt bränner nödvändigtvis inte dina fettlager, men det hjälper till att bygga muskler och öka din ämnesomsättning.
 • Se till att hålla vätskebalansen hela tiden. Drick minst åtta glas vatten om dagen för bättre fettförbränning.

3. Hur Man Bränner Magfett

Du kan skylla på ölflaskorna du dricker varje kväll, men magfett är något du behöver jobba på – nu. Detta handlar inte bara om hur man ser ut. Magfett, eller fettet runt magen kan vara en varning för något mer allvarligt som hjärtsjukdom och typ 2-diabetes.

De goda nyheterna är att du kan bränna fett innan det är för sent.

Här är bevisbaserade tekniker för hur man bränner magfett som så småningom hjälper dig att gå ner i vikt:

 • Skippa kolhydrater. En undersökning från 2007 visade att low-carb diet är effektivare för viktminskning jämfört med andra dieter. Detta beror specifikt på att denna typ av diet specifikt attackerar fettet i magområdet, vilket hjälper dig att gå ner i vikt.
 • Undvik socker. Socker kan vara farligt för din ämnesomsättning eftersom din lever blir överbelastad och därigenom omvandlas det till fett. När du har stora mängder socker som till exempel fruktos i din kropp, kommer detta att leda till ökad fettbildning i ditt magområde. Undvik därför alltför mycket socker, inklusive socker-sötade drycker.
 • Ät rätt sorters protein. När det gäller att gå ner i vikt är protein det avgörande makronäringsämnet som kan hjälpa dig med det. Det är inte vilket protein som helst. Det bör komma från fettsnåla källor och håll dig borta från huden. Detta kommer inte bara att hjälpa dig att bränna fett, gå ner i vikt och bli av med magfett utan även förhindra dig från att få tillbaka vikten du har tappat.
 • Fyll på med fibrer. Om du verkligen vill bränna fett och gå ner i vikt, kan fibrer vara en stor hjälp. Den här oförstörliga växtens materia gör att du känner dig mätt längre och därigenom minskar alla begär. Det är dock inte vilka fibrer som helst. Satsa på viskösa fibrer eller den typen av fibrer som binder vatten för att bilda en tjock gel i din tarm. Frukt, grönsaker, baljväxter och havre är några av dina bästa val.
 • Träna regelbundet. Fokusera inte bara på magträning eftersom det inte kommer att hjälpa för att tappa magfett. Konditionsträning som att löpa eller simma kan minska magfettet och hjälpa till med att förhindra att återfå det tappade fettet.

4. Den Bästa Maten att Äta för att Bränna Fett och Gå Ner i Vikt

Nyckeln till hur man bränner fett beror på vad som kommer in i kroppen. Här är de bästa matvarorna som hjälper dig att bränna fett utan att äventyra din hälsa:

 • Äppelcidervinäger – ACV innehåller ättiksyra, en kortkedjig fettsyra som minskar insulinnivåerna, förbättrar metabolismen, minskar fettlager, minskar aptiten, och bränner fett.
 • Avokado – Den här är en kombination av fibrer och enkelomättat fett, vilket håller dig belåten. Det är också laddat med kalium, vilket minskar vattenbehållning och uppblåsthet vilket är till hjälp när du bränner fett.
 • Bönor och Baljväxter – De är bra proteinkällor, som hjälper dig att bygga muskler under träning, bränna fett och hålla dig belåten längre. Fibrer är också en annan viktig komponent som stöder din matsmältningshälsa och förhindrar att blodsockret sticker iväg, vilket resulterar i en kraftigare energiförbränning för att du ska gå ner i vikt.
 • Chiafrön – Som en medlem av mintfamiljen, har chiafrön blivit en favorit bland de som vill gå ner i vikt. De innehåller mycket fibrer, vilket även är väldigt hjälpsamt när det kommer till att gå ner i vikt. Chiafrön bromsar även ner din kropps förbränning, vilket reducerar sockerbehovet och hungerspikar.
 • Chili Peppar – Denna mat innehåller kapsaicin, som ökar ämnesomsättningen och är hjälpsam när du vill bränna fett. Chili peppar, trots att de är heta, bränner kanske inte massor av kalorier, men vad det kan göra för din ämnesomsättning gör att du vill inkludera detta i din kost.  
 • Kokosolja – Visste du att kokosolja är den mest viktminskningsvänliga typen av fett? Den är rik på triglycerider med medelkedja som ökar ämnesomsättningen, vilket får dig bränna mer fett och kalorier, speciellt det fruktade magfettet. Denna olja minskar också din aptit, vilket gör att du äter mindre även utan att försöka.
 • Ägg – Du vet att protein är viktigt för att hjälpa dig att bränna fett. En av de bästa proteinkällorna som hjälper dig att gå ner i vikt är ägg. De har rätt mängd protein och fett som håller dig belåten och full av energi, särskilt när du tränar. På detta sätt får du behålla muskler samtidigt som du bränner fett.
 • Ghee – Det visar sig att detta klarnade smör från Indien är fettbrännande mat. Den innehåller fytonäringsämnen och medellånga fettsyror, som hjälper till att bränna fett.
 • Grapefrukt – Denna citrusfrukt innehåller enzymer som bryter ner socker i din kropp och ökar ämnesomsättningen. Detta gör det bland de mest eftertraktade livsmedlen för att bränna fett.

5. Bästa Träningen För att Bränna Fett

Vid denna tidpunkt vet du redan att ett av de viktigaste verktygen för att bränna fett och gå ner i vikt är att integrera fysiska aktiviteter, särskilt konditionsträning. Konditionsövningar bränner inte bara fett och hjälpa dig att gå ner i vikt utan stärker även dina muskler, ökar ämnesomsättningen och ökar cirkulationen i kroppen.

Fysiska aktiviteter:

 • Cykling – Om du gillar lågintensitetsträning, kan cykling kan vara ett bra alternativ för att tappa vikt och överflödigt kroppsfett. Hursomhelst är det viktigt att hålla intensiteten hög för att kunna bränna mer fett och förbättra din totala fitness-prestanda.
 • Högintensiv intervallträning – populärt kallat HIIT, denna rutin är en av de effektivaste sätten för att bränna fett eftersom det innehåller en komponent med högre intensitet för maximal fettförbränning. Detta kommer också att öka din ämnesomsättning jämfört med andra cardio-övningar för att få dig att tappa vikt.
 • Hopprep – Underskatta aldrig denna övning. Den kan bränna mer än 1,000 kalorier per timme eftersom det handlar om mer än bara hoppning. Denna effektiva aktivitet fungerar på olika muskelgrupper och ser till att du bränner kalorier. Hopprep ökar även din styrka, snabbhet och uthållighet.
 • Rodd – Detta är ytterligare en bra övning för att gå ner i vikt eftersom det är en träning för hela kroppen som involverar alla viktiga muskler i kroppen. Eftersom det även anses som högintensivt, kan du vara säker på att bränna mer fett och samtidigt hålla dig i form.
 • Löpning – Detta är en effektiv övning som gör att du kan bränna mer fett och kalorier och stimulera din ämnesomsättning under längre tid efter träning. Se bara till att du kör på morgonen och på fastande mage eftersom detta är mer effektivt för att bränna fett, enligt en undersökning från Northumbria University.
 • Simning – Den här aktiviteten liknar rodd eftersom den är en lågintensiv men effektiv total kroppsövning; bränner därmed ett större antal kalorier. Se till att du utforskar olika simtag för att träna olika muskelgrupper.

Bortsett från konditionsträning, är det även viktigt att träna med vikter för att hjälpa dig gå ner i vikt och bränna fett. Detta beror på att styrketräning hjälper kroppen att kontinuerligt bränna kalorier även efter träning. Det ger också din kropp tillräckligt med tillväxthormon, ett slags hormon som också spelar en avgörande roll när det kommer till att tappa fett. Se bara till att inte bara fokusera på en muskelgrupp när du lyfter vikter,

Exempel på träning med vikter inkluderar:

 • Pullup, fyra set med 8-10 reps
 • Armhävningar, tre set med 8-10 reps
 • Enarmad kettlebell swing, ett set med 20 reps
 • Barbell hack squack, fyra set med 10-12 reps

Här är ett annat förvånande faktum om styrketräning: det är mer effektivt för att behålla muskelmassa för äldre jämfört med konditionsträning. För den yngre generationen är en  kombination av styrketräning och konditionsträning bäst för att bränna fett över tid.

6. Det Bästa och Snabbaste Sätten För Att Bränna Fett

Alla saker du har lärt dig garanterar inte 100 procent resultat, men det ger dig något att arbeta hårt för att kunna uppnå dina kroppsmål. I själva verket kommer effektiviteten av dessa tekniker bero på dig. För att säkerställa att du får goda resultat, kommer här ett par tips som du måste följa:

 • Livsstilsförändringar måste vara realistiska. Motion-och kostprogram kan vara effektivt för att hjälpa dig gå ner i vikt, men om det inte passar din livsstil, kommer dessa program inte att upprätthållas.
 • Starta din dag med en bra och balanserad frukost som inkluderar protein, komplexa kolhydrater och en frukt.
 • Hålla dig till planen och var konsekvent i dina handlingar.
 • Registrera dina framsteg varje vecka. När du ser förändringar i din kropp kommer du alltid att bli motiverad att fortsätta tills du uppnår dina kroppsmål.
 • Få tillräckligt med sömn. Brist på sömn utlöser hungerhormoner som tar över din kropp och uppmuntrar dig att äta mer, och därmed försvårar ditt mål med att gå ner i vikt.
 • Granska ditt syfte till varför du vill gå ner i vikt. Prioritera din hälsa över ditt fysiska utseende för att hålla igång.

Resan mot en smalare och hälsosammare live kommer aldrig att vara lätt. Håll dig till planen och göra vad som är bäst för kroppen eftersom att det säkert kommer att belöna dig i mer än ett sätt.