Testade Metoder – Vad är den Bästa Träningen för att Bränna Fett?

Här är något du måste känna till när det handlar om att bränna fett: det kommer inte att bli lätt. Faktum är att det kommer att ta veckor, månader, eller till och med år för att tappa den där vikten som du har lagt på dig de senaste åren. Även om en viss träning eller kost lovar att få dig att gå ner i vikt inom en vecka eller mindre, behöver du fortfarande arbeta hårt för att kunna se resultat eftersom fetter inte helt magiskt bara försvinner. Börja inte ens prata om disciplin och engagemang eftersom du kommer att behöva dessa två om du är seriös om att bränna fett.

Här är frågan: hur kan du bränna fett? Sanningen är att det finns många sätt att göra detta på. Oavsett vad folk säger till dig, kommer det till sist att handla om detta: kost och träning. Dessa två går hand i hand, annars kommer du sluta gå ner i vikt och få tillbaka den och förlora den igen – en cykel du inte vill vara i.

Exakt hur kan du bränna fett? Det här är vad vi vet.

1. Vad du ska Äta innan du Tränar för att Bränna Fett

En sak i taget. Näring före träningen är viktigt om du vill få ut det mesta av fettbrännande träning och gå ner i vikt. I själva verket kan vad du äter före träning påverka hur din kropp kommer att utföra och återhämta sig efter det fettbrännande träningspasset. Detta beror på att bra kost kan hjälpa till med att maximera din prestation under fettbrännande träning och samtidigt, minimera muskelskada.

Här är tre viktiga makronäringsämnen för fettbrännande träning.

 • Kolhydrater – glukos från kolhydrater används av dina muskler som bränsle under träning. Om du föredrar korta- och högintensiva övningar, blir muskel och lever lagren av glykogen den viktigaste energikällan. Detta förklarar varför laddning med kolhydrater rekommenderas för att maximera glykogen lagren eftersom musklernas glykogen lager vanligtvis är begränsade.
 • Fett – låt oss säga att du föredrar låg eller måttlig-intensitet men längre träningspass, vilket är bra. Istället för kolhydrater rekommenderas fett som din huvudsakliga källa för bränsle eftersom det hjälper till att bygga uthållighet under träningen.
 • Protein – vill du öka din bränna fettbrännande träning och prestationsförmåga? Ät sedan protein. Därigenom ökar proteinsyntesen, förbättras muskelåterhämtning, ökar muskelprestandan vilket leder till bättre muskeltillväxt.

Det är absolut nödvändigt att du äter dessa tre makronäringsämnen två till tre timmar före din planerade fettbrännande träning. Om du inte kan vänta så länge, satsa då på lättsmälta livsmedel 45 minuter till en timme innan du tränar för att förhindra eventuella magbesvär.

Vad ska du äta sedan? Detta är vad du kan göra:

 • Fullkornsflingor med mjölk med låg fetthalt
 • Fullkornsbröd med avokado eller naturligt mandelsmör
 • Låg fetthalt, fettfri eller grekisk yoghurt
 • Havregrynsgröt med färska bär och nötsmör
 • Ägg, men håll dig borta från den hårdkokta versionen
 • Valfritt fettsnålt protein med brunt ris
 • Frukter som banan, äpple, apelsin, vindruvor eller blandade bär
 • Rostade grönsaker
 • Hälsosamma fetter som nötter, frön och oliver

Återfuktning är också avgörande, så se till att du dricker mycket för att förbättra vätskebalansen innan din fettbrännande träning.

2. Vad du Inte ska Äta innan din Fettbrännande Träning

Nu när du vet vad du ska äta innan din fettbrännande träning för att gå ner i vikt, är det dags att säga hej till livsmedel som du måste undvika under träning.

Detta inkluderar:

 • Alkohol – Skippa detta. Alkohol har vätskedrivande egenskaper, uttorkar och undertrycker därmed oxidation av fett. Detta kommer att göra det svårare för dig att gå ner i vikt och uppnå dina kroppsmål.
 • Bönor – denna mat är rik på raffinos, en osmältbar kolhydrat som gör det svårare för din mage att bränna. Detta leder till uppror i magen, gaser och svullen mage. Böner inkluderar även hummus.
 • Mejeriprodukter – Tyvärr laddning med laktostunga mejeriprodukter före träning leda till tarmkramper.
 • Korsblommiga Grönsaker – brysselkål, broccoli, kål och bok choy kan vara bra för kroppen och hjälper dig gå ner i vikt, men de är inte för fettbrännande träning. I själva verket kan de svavelhaltiga föreningarna i dessa slags grönsaker orsaka gaser hos vissa personer, vilket är något du inte vill ta itu med under din träning.
 • Kolsyrade Drycker – Att dricka denna typ av dryck kan få din mage att expandera med gas. Detta leder till obehag, gasbildning och matsmältningsbesvär, vilket du inte behöver under träningen. Att eliminera detta kan också hjälpa dig att gå ner i vikt.
 • Stekt och Fet Mat – Fet friterad mat innehåller mättat fett som gör det svårare för magen att smälta; och stannar i matsmältningssystemet längre. Att äta detta innan fettbrännande träning kan också leda till kramper och uppblåsthet.
 • Fruktjuice – Det hjälper dig gå ner i vikt och är späckad med en massa viktiga näringsämnen, men fruktjuice innehåller också en hög koncentration av socker, som inte är perfekt innan träning. Bristen på fiberinnehåll gör att du även tröttnar lätt.
 • Protein Bars – Ledsen för att jag krossat dina drömmar, men protein bars är inte så hälsosamt som man kan tro. Det är som att äta en chokladkaka, men sämre, eftersom det har för lite protein och för mycket socker. Man måste dock berömma deras marknadsföring eftersom det fick folk att tro att protein bars är hälsosamma.
 • Sockerhaltiga Livsmedel – Två ord: hög fetthalt. Så mycket som du älskar att mumsa på dem efter måltider, är sockerhaltiga livsmedel ett stort no-no under träning eftersom det ger din kropp för mycket fett – och du behöver inte alltför mycket under träning. Tänk inte ens på det där smaksatta vattnet eftersom det är som socker förklätt i olika färger.
 • Kryddstark Mat – En tallrik med Pad Thai låter inbjudande, men kryddstark mat stimulerar matsmältningssystemet och leder till halsbränna – ett scenario som du måste undvika under fettbrännande träning.

3. De Bästa Fettbrännande Övningarna Som Du Bör inkludera i Ditt Program

De säger att för att förlora vikt, behöver du föra samman två saker: rätt kost och regelbunden motion. Det är sant. Även om du kan välja vad man ska prioritera mellan de två, blir det lättare att upprätthålla denna vikt.

Nu när du vet vilken typ av livsmedel du bör och inte bör äta, det är dags att säga Hej till fettbrännande träning som bör ingå i ditt träningsprogram:

 • Promenader – Bland de konditionsbaserade övningarna som hjälper dig gå ner i vikt, är promenader den minst effektiva. Det betyder dock inte att du ska undvika det. Det är bara att intensiteten är lägre, vilket innebär att du bränner färre kalorier. Du kan dock fortfarande ta promenader som en föregångare till aktiviteter med högre intensitet och för att återhämta dig efter fettbrännande träning.
 • Löpning – Jämfört med promenader, är löpning en fettbrännande träningsform som har högre intensivitet som tillåter dig att gå ner i vikt och förbättra din allmänna kondition. Vad som är bra med löpning är att det inte går över tröskeln som leder till att bränna kolhydrater som din främsta källa till bränsle. Det ökar även din ämnesomsättning under upp till 24 timmar.
 • Cykling – låt oss säga att du vill ha en högintensiv fettbrännande träning men vill minimera möjliga skador. I så fall kan cykling vara ett bra alternativ för att hjälpa dig gå ner i vikt. Det är ett effektivt sätt att bränna kroppsfett och se till att du förbättrar din atletiska och fitness prestanda.
 • Simning – Det här kan kanske vara en lågintensiv övning, men simning är en av de effektivaste metoderna för fettbrännande träning som finns. I själva verket, hjälper det dig bränna runt 600 kalorier per timme, vilket bidrar till fettförbränning. Om du föredrar simning, håll dig då inte bara till fristil. Överväga andra tekniker såsom bröstsim och fjäril för att betona olika muskelgrupper.
 • Rodd – det finns två skäl till varför rodd bör vara en del av din fettbrännande träning: för det första är det träning för hela kroppen eftersom det fungerar med alla de viktigaste musklerna i kroppen. Och för det andra är en högintensiv träning som bränner överflödigt kroppsfett. Hur kan du säga nej till det?
 • Hopprep – Visste du att denna fettbrännande träning kan hjälpa dig att förlora mer än 1,000 kalorier per timme? Men det är inte allt. Eftersom det är en högintensiv aktivitet, kan den också kunna träna andra muskelgrupper för att lägga till definition till din kropp, särskilt axlar och vader. Du kan även öka din uthållighet, styrka och hastighet.
 • HIIT – HIIT står för högintensiv intervallträning, som från själva namnet, man kan säga att det verkligen kan hjälpa dig bränna fett. Jämfört med traditionell cardio-träning som löpning och cykling, är HIIT en kombination av hög intensitet konditionsträning och en hög intensitet komponent som hjälper dig att uppnå en maximalt fettförbrännande effekt. Detta kan också öka din ämnesomsättning i mer än 24 timmar efter träning eftersom fettbrännande hormoner som adrenalin frigörs medan insulinnivåer undertrycks. HIIT träning kommer också hindra kroppen från att gå in en ”steady state” som kan äventyra eller sakta ned den fettförbrännande effekten av en viss aktivitet.
 • Styrketräning – Övningar såsom armhävningar, utfall, knäböj, och lyfta vikter är alla effektiva för att bränna fett och så småningom hjälpa dig gå ner i vikt. Styrketräningsprogram riktar in sig på olika muskelgrupper som skickar ut överflödigt fett från kroppen.

Vilket av alla dessa fettbrännande träningsprogram vill du testa på först?

4. Bränna Fett utan Träning: Är det möjligt?

Fitness förespråkare kommer att säga att fettbrännande övningar och näringsriktig kost går hand i hand för att hjälpa dig att gå ner i vikt. Den ena kan faktiskt inte existera utan den andra. Vad händer om du föredrar att göra en aktivitet först i stället för båda – innebär det att du inte kan gå ner i vikt?

För att vara specifik, kan du gå ner i vikt utan att göra fettbrännande träningspass?

Svaret är ja, det kan du, men det finns vissa krav.

Idealiskt, måste träning och kost gå samman för att göra effekterna mer hållbara. Det är dock fortfarande möjligt att bränna fett utan träning så länge du gör vissa förändringar i din livsstil.

Dessa tweaks inkluderar:

 • Ta bort socker från din kost.
 • Drick minst åtta glas vatten varje dag.
 • Minska ditt intag av raffinerade kolhydrater som vitt ris och vitt bröd.
 • Sov under sju till åtta timmar varje natt.
 • Minimera småätande.
 • Rör på dig så mycket som du kan.
 • Skippa hissen och ta trapporna istället.
 • Drick grönt te som hjälper till att bränna fler kalorier och ökar oxidation av fett.
 • Ha koll på dina portionsstorlekar.
 • Ge inte efter för de senaste mattrenderna.

5. Fettförbrännande Mat Du Bör Äta

Vi har goda nyheter till dig: det finns livsmedel som är naturligt utformade för att bränna fett för att hjälpa dig gå ner i vikt. Dessa livsmedel är:

 • Äppelcidervinäger – de näringsmässiga fördelarna med ACV är oöverträffade. När det gäller viktminskning, kommer den här inte att göra dig besviken. Den hjälper till att minska sockersuget och fungerar som en naturlig detox för att balansera magens pH-balans. Ta det lugnt med ditt intag eftersom äppelcidervinäger är väldigt surt.
 • Cayennepeppar – Den här innehåller kapsaicin, en typ av förening som ökar kroppens förmåga att omvandla mat till energi,
 • Chiafrön – En lista över näringsmässiga kraftpaket till mat blir aldrig komplett utan chiafrön. Chiafrön bromsar även ner din kropps förbränning, vilket reducerar sockerbehovet och hungerspikar. Chiafrön är också bra mat före träning eftersom det ger dig mer energi och ökar din uthållighet.
 • Kokosolja – Om du letar efter det mest hälsosamma och mest naturliga fettet att äta, vinner kokosoljan. Det minskar både kroppsvikt och kroppsfett samtidigt som du kan vara säker på att din sköldkörtel fungerar smidigt och ordentligt.
 • Grapefrukt – Dessa citrusfrukter innehåller enzymer som bryter ner socker, och därmed ökar din ämnesomsättning och så småningom hjälper dig gå ner i vikt.
 • Gröna Bladgrönsaker – Det visar sig att gröna bladgrönsaker säkerställer att dina muskler fungerar korrekt för att kunna bränna kalorier, särskilt efter fettbrännande träning.
 • Lax – Ekvationen är enkel: proteinet bygger muskler och mer muskler innebär mer fettförbränning. Tydligen är det inte bara ytterligare ett annat protein. Det bör vara magert och friskt – och lax kan vara den perfekta kandidaten. Den omega-3 fettsyror hjälper till att bränna fett och blockera fett lagring för att hjälpa till med viktminskning. Det minimerar också cravings efter mat.

Är du redo för att bränna fett i din kropp?