Hur Man Går Ner I Vikt På 60 Dagar

Hoppas du kunna att du kan komma in i dina gamla jeans om två månader?

Har du ett speciellt evenemang där du vill se snygg ut?

Oavsett din anledning till varför du vill gå ner i vikt är det möjligt att tappa några extra kilon på en kort period om två månader. Tidsfaktorn kan ge lite press men segern av att uppnå önskad kroppsvikt i slutet av tidslinjen kan aldrig bli sötare.

Du funderar kanske på vilken magisk dryck du behöver ta för att ta ner dig från storlek 5 till storlek 4? Den goda nyheten är att det inte finns något behov av någon magisk dryck. Följ bara dessa tips om hur man går ner i vikt på 60 dagar.

1. Bestäm Ett Mål

Att sätta ett mål är en av de viktigaste faktorerna i vad du än anstränger dig för. Detta mål kommer att fungera som din kompass som hjälper dig att nå din destination.

När du börjar din viktminskningsresa är det inte bara viktigt att du sätter ett mål; att sätta rätt mål är också avgörande för din framgång.

Hur sätter du rätt mål?

Det borde vara SMART. Ett SMART-mål betyder att det är specifikt, mätbart, uppnåeligt, realistiskt och konkret (specific, measurable, attainable, realistic and tangible). För att sätta dig på rätt kurs bör du följa de allmänna rekommendationerna från American College of Sports Medicine, som inte bör vara mer än 2 kg (0,9 kg) viktminskning per vecka.

Sätt ett realistiskt mål för dig själv. Vi vill alla pressa oss till gränsen men att sätta ett mål som inte är SMART kommer att leda till frustrationer och besvikelser. Börja istället från små mål och öka det gradvis allt eftersom.

2. Börja med en hälsosam kost

Enligt en studie publicerad i New England Journal of Medicine är cirka en tredjedel av den globala befolkningen överviktig. Denna studie öppnade våra ögon på de eventuella hälsoriskfaktorer som fett förorsakade.

Att gå ner i vikt kräver mycket disciplin, särskilt när det gäller maten du stoppar i kroppen. Om du vill gå ner i vikt i slutet av 60 dagar måste du starta en hälsosam kostplan.

Med så många populära diettrender där ute är det lätt att bli överväldigad och gå vilse. Kändisar eller toppmodeller kan ha svurit att en viss diettrend fungerar för dem, men det betyder inte nödvändigtvis att det också kommer att göra samma sak för dig.

En panel med hälsoexperter organiserade av U.S News har listat dessa 3 bästa dieter som kom fram bland en mängd populära diettrender.

• DASH-diet

Även om denna diet kanske främst har skapats för att bekämpa högt blodtryck, kunde människor inte vara lyckligare med den sunda viktminskningen som den medför. Det är inte bara effektivt att sänka ditt blodtryck utan det kan också ge dig en smalare midja.

Principen för denna dietplan är ganska enkel – den främjar den typ av livsmedel som din mor och även din mormor sa att du skulle äta. Det är hälsosamma livsmedel som grönsaker, frukt, magert protein, fullkorn och mejeriprodukter med låg fetthalt. DASH-dieten avskräcker dig också från att äta mat som innehåller mycket mättat fett samt godis och socker-sötade drycker.

• Medelhavsdieten

Denna typ av diet är en publikfavorit, inte bara på grund av dess effektivitet i viktminskning, utan också för att den kan bekämpa många kroniska sjukdomar som cancer och diabetes.

Vi vet alla att människor som bor i länder som gränsar till Medelhavet har längre livslängd. Detta möjliggörs på grund av deras aktiva livsstil och hälsosamma kost. Principen bakom Medelhavsdieten är också mycket enkel – du bör äta mer odlade livsmedel som grönsaker och nötter och mindre rött kött, socker och mättat fett.

• Flexitarian-dieten

Denna typ av diet är en sammansmältning av två ord: flexibel och vegetarisk. Trots att den flexitära dieten uppmuntrar dig att äta fler växter, förbjuder den inte heller dig att äta kött. Du kan fortfarande få din biff då och då, men du bör tugga ner grönsaker under merparten av tiden. Att hålla sig till denna diet hjälper dig inte bara gå ner i vikt utan det kan också minska risken för att få sjukdomar som cancer, diabetes eller hjärtsjukdomar. Med den förbättrade allmänna hälsan, skördar du frön från ett hälsosamt och långt liv.

3. Träna regelbundet

Att äta en hälsosam kost kan hjälpa dig att tappa några kilon, men om du vill ha ett fantastiskt resultat bör du följa din diet med en aktiv livsstil. Du måste vara helt engagerad och hängiven om du vill uppnå ditt kroppsmål inom en period av två månader.

Nyckeln till att gå ner så mycket vikt du bara kan genom att träna är högintensiv intervallträning blandat med motståndsarbete. Eftersom du är under tidspress, finns det ingen anledning till att slappa av.

Ett av de mest effektiva sätten att komma i form snabbt är genom intervallträning. Det är en tuff konditionsträning som skapar en perfekt kombination av mager muskelutveckling och fettförbränning. Välj bland en aktivitet som du är mest bekväm med – oavsett om det är cykling, simning eller löpning – och kör hårt under en period på 30 till 60 sekunder. Vila sedan 15 till 30 sekunder och upprepa.

Motståndsarbete –

som kroppsviktsträning och tyngdlyftning – är också effektivt om du vill bränna fett. Dessa typer av träning bränner en stor mängd energi när du tränar och det underlättar också “efterbränningen” där du fortfarande bränner energi efter träningen.

Att gå ner i vikt på 60 dagar är verkligen möjligt, men det kräver engagemang, hårt arbete och uthållighet. Att leva en hälsosam livsstil är ett medvetet beslut som du bör fatta.